שירות לקוחות 0559540678
0
0

קטניות ודגנים

קטניות וגם דגנים בריאים הם מרכיבי מזון שמקורם בצמחים שנועדו למאכל והם מגיעים אלינו בצורתם היבשה ובכך אנחנו יכולים לצרוך מגוון יותר עשיר של מזונות לאורך כל השנה וללא תלות באיזור גאוגרפי בו הם גדלים. 
אריזה חוזרת
אזל המלאי

11.50

ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
אזל המלאי

11.50

ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
ק"ג
אריזה חוזרת
אזל המלאי

17.50

19.00
ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
אזל המלאי

19.50

24.00
ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת

22.50

28.00
ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת

22.50

ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת

17.50

19.00
ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת

16.50

18.00
ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
יח'
אריזה חוזרת
אריזה חוזרת

14.00

16.00
ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת

19.00

22.00
ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
יח'
אריזה חוזרת

18.00

ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
יח'
אריזה חוזרת
ק"ג
אריזה חוזרת
אזל המלאי
יח'
אריזה חוזרת

14.00

ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
אזל המלאי

15.50

ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
אזל המלאי
ק"ג

18.00

ל-1 ק"ג
ק"ג
אריזה חוזרת
יח'
אריזה חוזרת

17.00

19.00
ל-1 ק"ג
ק"ג
מה שמפריד קטניות מדגנים בריאים וצמחים אחרים היא המצאותו של תרמיל ששומר על הצמח. כאשר הן טריות לעיתים ניתן לאכול אותן עם התרמיל אך בצורתן היבשה הן מגיעות ללא התרמיל.

הקטניות אמנם עשירות בחלבון אך מחקרים שנעשו בתחום מצאו כי לקבלת חלבון מלא יש לשלב בתפריט קטניות ודגנים. לא חייבים לשלב אותם באותה ארוחה – מספיק לצרוך משתי הקבוצות באותו היום. אחד מהדגנים יוצאי הדופן בקטגוריה הוא הקינואה שמכיל את כל 9 חומצות האמינו שאנחנו צורכים כך שאנחנו מקבלים ממנה חלבון מלא.

קטניות ודגנים - האם בריא? 

הקטניות מאוד בריאות כי הן מכילות נוגדי חמצון שונים אשר מגנים על גופנו מפני התפתחות מחלות כרוניות כמו: סרטן, טרשת עורקים, קטרקט ואף מאטים תהליכי ההזדקנות. בנוסף, מחקרים מראים כי שילוב קטניות בתפריט היומי מפחית את הסיכון להשמנה, למחלות לב ולסוכרת.

מלבד שיבולת שועל, שעלולה לגדול בסביבת גלוטן ועל ידי כך לקבל זיהום משני, כל הקטניות שאנחנו מוכרים הן ללא גלוטן ונארזות בסביבה ללא גלוטן ולכן בטוחות לאכילה גם לנמנעים מגלוטן ולחולי צליאק.

לא כולם יודעים, אבל ניתן להעשיר את הערכים התזונתיים של הקטניות והדגנים הבריאים ע“י ההנבטה שלהם. ניתן להנביט את כל סוגי הקטניות והדגנים אם כי רצוי להנביט בטמפ׳ שלא תעלה על 24 מעלות ולכן הנבטה בחורף ( במיוחד של הקטניות הגדולות יותר ) תהיה יותר קלה מאשר בקיץ. קטניות מונבטות גם יגרמו לפחות תופעות של גאזים ויקצרו משמעותית את זמן הבישול.

קטניות ודגנים בריאים רצוי לאחסן במקום קריר ויבש ( אפשר במקרר אם יש לכם מקום )  בצנצנת אטומה על מנת למנוע התעפשות והתרבות של מזיקים. למרות שהן יבשות, לקטניות גם יש טריות. הן אמנם לא מתקלקלות אך עם הזמן הן מתייבשות וקשה לבשל אותן כך שיתרככו. אם כך, לקבלת תוצאות מיטביות בבישול יש להשתמש מקטניות שנקנו באותה עונה ולקנות במקום בו התחלופה גבוהה, האחסון במיכלים אטומים והטמפ׳ מבוקרת. כמובן שאנחנו שומרים על כל התנאים כך שתוכלו לרכוש ולקבל אליכם הביתה את הקטניות והדגנים הטריים והאיכותיים ביותר.
x

#{title}

#{text}

#{price}